Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Floridas kluba "Panthers" vadība paziņojusi, ka pagarinās līgumu ar komandas galveno treneri Žerāru Galānu, vēsta kluba mājas lapa internetā.

Līgums ar kanādiešu treneri pagarināts uz vairākiem gadiem, taču nedz tā termiņš, nedz finansiālais apjoms netiek atklāts.

"Viņš ir paveicis lielu darbu, audzinot jaunos spēlētājus un veidojot uzvaru kultūru klubā," saka "Panthers" viceprezidents un ģenerālmenedžeris Deils Talons. "Viņš lieliski iederas mūsu grupā un mēs ceram, ka Žerāra darbs ļaus mums sasniegt galveno mērķi - Stenlija kausu."

52 gadus vecajam Galānam šī ir otrā sezona Floridas klubā, un decembris bija veiksmīgākais mēnesis "Panthers" vēsturē, kad tika atkārtots kluba rekords - septiņas uzvaras pēc kārtas. Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā "Panthers" ieņem otro vietu, Austrumu konferencē - ceturto.

Pirms nonākšanas Floridā Galāns divas sezonas aizvadīja Monreālas "Canadiens" kā trenera asistents, un abas sezonas klubs iekļuva "play-off" turnīrā, 2013./2014. gada sezonā pat tiekot līdz Austrumu konferences finālam.

Pirms tam trīs sezonas Galāns strādāja Kvebekas galvenajā junioru hokeja līgā (QMJHL) kā Sendžonas "Sea Dogs" kluba galvenais treneris. 2011. un 2012. gadā viņa vadītā komanda kļuva par līgas čempioniem, bet Galāns tika atzīts par gada labāko treneri.

Savā hokejista karjerā Galāns aizvadījsi 615 spēles NHL, pārstāvot Detroitas "Red Wings" un Tampabejas "Lightning". Viņa kontā 211 gūti vārti, 269 rezultatīvas piespēles un 1674 soda minūtes. Četrās sezonās viņš sakrāja 70 rezultativitātes punktus, bet karjeras augstākais sasniegums ir 93 (39+54) punkti sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!