Tā ir tikai viena spēle, kas jāaizmirst, jo izslēgšanas spēļu turnīrā katrs mačs ir savādāks - pēc latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" zaudējuma Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē pret Čikāgas "Blackhawks" svētdien izteicās "Flyers" galvenais treneris Pīters Laviolets.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Flyers" izbraukumā zaudēja ar 4:7 (0:3, 2:2, 2:2), bet sērijā līdz četrām uzvarām "Blackhawks" izvirzījās vadībā ar 3-2.

"Esmu iemācījies vienu lietu, kas attiecas tikai uz izslēgšanas cīņām, - katra nākamā spēle ir savādāka. Parasti tas neatstāj kaut kādu negatīvu iespaidu no mača uz maču. Tā ir tikai stāsta nākamā lapaspuse. Un šovakar biju viņu lapaspuse," pēc mača atzina Laviolets.

Tikmēr "Flyers" uzbrucējs Ville Leino, kurš aizvadītajā spēlē izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, atzina, ka komanda mazliet nervozējusi. "Mēs bijām gatavi šim mačam. Domāju, ka pat pārāk gatavi, tāpēc arī mazliet nervozējām."

Savukārt "Flyers" aizsargs Kriss Prongers atzina, ka sērijas sestajā mačā, kas trešdien notiks Filadelfijā, ļoti svarīgs būs skatītāju atbalsts. "Savās mājās mēs spēlējam ļoti labi, un acīmredzot pūlis būs mums aiz muguras. Līdz šim tas mums ir palīdzējis."

"Blackhawks" uzbrucējs Marians Hosa pēc aizvadītā mača izteicās, ka sestā spēle būs vissmagākā šajā sērijā. "Mēs to labi apzināmies, ka sestā spēle būs vissmagākā, tomēr mēs centīsimies jau Filadelfijā noslēgt šo sēriju. Zinu, ka to izdarīt būs ļoti grūti, taču līdzīgā situācijā daudzi spēlētāji jau bijuši iepriekš."

"Mēs neko vēl neesam izcīnījuši," pēc mača izteicās "Blackhawks" centra uzbrucējs Džons Medens. "Jā, sērijā esam vadībā ar 3-2 un spējām nosargāt sava laukuma priekšrocības, taču mēs zinām, cik labi "Flyers" spēlē savā laukumā. Tagad mums jāatpūšas un jāsakārto domas par to, kā spēlēsim trešdien. Domāju, ka visi spēlētāji ir pilnībā koncentrējušies un zina, kas viņiem jādara."

Kā ziņots, Bārtulis aizvadītajā mačā laukumā devās trīs maiņās un spēlēja minūti un 34 sekundes, maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā "Flyers" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 5:6, bet pēc tam piekāpās ar 1:2. Sērijas trešajā mačā "Flyers" savā laukumā uzvarēja pagarinājumā ar 4:3, bet ceturtajā mačā Filadelfijas klubs bija pārāks ar 5:3.

Zīmīgi, ka mājinieces, kas uzvarējušas pirmajās divās Stenlija kausa finālsērijas spēlēs, visā sērijā triumfējušas 31 no 33 gadījumiem. Tomēr vienu no diviem šāda zaudējuma gadījumiem 1971.gadā piedzīvojusi tieši "Blackhawks" komanda. Savukārt otra reize bija pirms gada, kad Detroitas "Red Wings" zaudēja Pitsburgas "Penguins" pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!