Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģendas Pēters Forsbergs, Dominiks Hašeks, Maiks Modano un Robs Bleiks pirmdien oficiāli iekļauti hokeja Slavas zālē.

Bez šiem četriem spēlētājiem Slavas zāles treneru kategorijā uzņemts aizsaulē aizgājušais Petu Bērnss, bet tiesnešu kategorijā iekļaušanai Slavas zālē izvēlēts Bils Makkrīrijs.

Čehs Hašeks karjeras laikā sešas reizes tika atzīts par NHL sezonas labāko vārtsargu, kas ir visu laiku otras labākais rādītājs. Tāpat viņš 1997. un 1998.gadā tika atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju, divreiz virs galvas cēla Stenlija kausu un 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi kļuva par olimpisko čempionu.

Viņš par līgas zvaigzni kļuva Bufalo "Sabres" sastāvā, bet vēlāk ilgstoši pārstāvēja arī Detroitas "Red Wings".

"Daudziem nepatika mans spēles stils, bet daudz vairāk cilvēku mani mudināja turpināt spēlēt tieši tāpat," izteicās "Dominātors".

Savukārt Forsberga vārtu guvums atnesa Zviedrijai zelta medaļu 1994.gada olimpiskajās spēlēs. Arī viņš par Stenlija kausa ieguvēju kļuva divas reizes, karjeras spožākos gadus aizvadot Kvebekas "Nordiques"/Kolorādo "Avalanche" rindās.

"Esmu ļoti lepns kļūt par trešo zviedru, kurš iekļauts Slavas zālē," izteicās Forsbergs. "Augot skatījos kā spēlē Bērje Salmings un Matss Sundīns, tāpēc tagad esmu ļoti priecīgs pievienoties viņiem."

Modano ir visu laiku vārtiem bagātākais amerikānis NHL, pasaules spēcīgākajā līgā izceļoties 561 reizi, bet viņa 1499 NHL aizvadītās spēles ir lielākais skaits Ziemeļamerikas hokejistu vidū. Viņš par Stenlija kausa ieguvēju kļuva 1999.gadā, 21 no 22 sezonām aizvadot Minesotas "North Stars"/Dalasas "Stars" rindās.

"Grūti aprakstīt, ko man nozīmē atrašanās vienā telpā ar visu laiku izcilākajiem hokejistiem," pauda Modano.

Bleiks par Stenlija kausa ieguvēju kļuva 2001.gadā, bet gadu vēlāk kā Kanādas izlases spēlētājs kaklā kāra arī olimpisko zelta medaļu.

Tikmēr Bērnss jau savā pirmajā sezonā 1988.gadā ieguva Džeka Adamsa balvu kā labākais NHL treneris, bet kopā viņš pasaules spēcīgākajā līgā pavadīja 14 sezonas, vadot Monreālas "Canadiens", Toronto "Maple Leafs", Bostonas "Bruins" un Ņūdžersijas "Devils" vienības.

Trīskārtējais Džeka Adamsa balvas ieguvējs 2003.gadā ar "Devils" tika pie Stenlija kausa, bet viņa mūžs 2010.gadā noslēdzās pēc cīņas ar vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!