Foto: LETA
Otrdien, 12. aprīlī, pie Baznīcas ielas 41/43 nama Rīgā atklāja piemiņas plāksni izcilajam hokeja trenerim Viktoram Tihonovam, kurš šajā ēkā dzīvoja no 1973. līdz 1977. gadam.

Pasākumā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Rīgas domes vadība, kā arī Latvijas hokeja izlases spēlētāji, kuri gatavojas pasaules čempionātam, kas šī gada maijā norisināsies Maskavā.

Piemiņas plāksnes projektētājs ir arhitekts Andrejs Ģelzis.

1968.gadā Viktors Tihonovs sāka strādāt Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā un to ieņēma līdz 1977.gadam. Piecu sezonu laikā viņš no valsts trešās līgas palīdzēja Rīgas "Dinamo" iekļūt PSRS spēcīgāko deviņu vienību vidū, kuru vēlāk tas vairs neatstāja.

Pēc darba ar Rīgas "Dinamo" Tihonovam, kurš jau bija kļuvis par PSRS labāko treneri, sekoja vislielākie panākumi. Ar valstsvienību viņš astoņas reizes kļuva par pasaules čempionu. Tāpat viņš trīs reizes kļuva par olimpisko čempionu - divreiz ar PSRS valstsvienību, bet vienreiz ar NVS izlasi.

"Šogad Latvijas hokejs atzīmē 85 gada jubileju un atskatoties pagātnē, varu secināt, ka Viktoram Tihonovam bija vislielākie lieli nopelni gan tā laika Rīgas "Dinamo", gan visa Latvijas hokeja attīstībā. Viņa darba augļi ir redzami vēl šodien - Latvijas valstsvienība kopš 1997. gada nemainīgi piedalās pasaules čempionāta spēcīgākajā grupā, kā arī četras reizes pēc kārtas ir piedalījusies ziemas olimpiskajās spēlēs," uzsver LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Leģendārais krievu hokeja treneris Viktors Tihonovs miris 2014. gada 14. novembrī 84 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!