Foto: LETA
Jauno Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) sezonu ar uzvaru piektdien sākusi latviešu aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" komanda.

"Reign" izbraukumā ar 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pieveica Aļaskas "Aces" hokejistus.

Freibergs šajā mačā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā zināms, septembrī Freibergs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" tika nosūtīt uz Sentdžonsas "IceCaps" Amerikas Hokeja līgā (AHL), kas vēlāk viņu pārcēla uz ECHL.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju, tomēr tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Savukārt jauno sezonu ar zaudējumu sākusi uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles", kas izbraukumā ar 1:5 (0:2, 0:1, 1:2) piekāpās Repidsitijas "Rush" hokejistiem.

Pavlovs šajā mačā izdarīja vienu raidījumu pa sāncenšu vārtiem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Maijā par aizliegto vielu lietošanu Pavlovam tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, taču tā nav spēkā Ziemeļamerikā. Šoruden 25 gadus vecais Pavlovs ar "Eagles" parakstīja līgumu uz vienu sezonu.

Zaudējumu cietusi arī uzbrucēja Roberta Lipsberga pārstāvētā Stoktonas "Thunder", kas ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) izbraukumā atzina Beikersfīlas "Condors" pārspēku.

Latvietis šim mačam pieteikts nebija.

Pašlaik 20 gadus vecais Lipsbergs līgumu ar "Thunder" noslēdza septembra izskaņā, un šis ir viņa pirmais profesionālais līgums karjerā.

Tikmēr AHL turnīrā pie uzvaras tika latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība, kas savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Springfīldas "Falcons".

Gudļevskis šo dueli noraudzījās no rezervistu soliņa, taču viņa konkurents par vietu vārtos krievs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem.

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca NHL komandas Tampabejas "Lightning" paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis "Crunch" rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienus.

Tikmēr uzvara arī uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Jūtikas "Comets" komandai, kas izbraukumā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pieveica Sanantonio "Rampage".

Latvietis šim duelim pieteikts nebija.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks". Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon uzsācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Ar pieciem punktiem trīs spēlēs "Comets" komanda pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma otro vietu, bet "Crunch" ar trim punktiem atrodas Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!