Foto: LETA

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" treniņnometnes nosūtīts uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) – Sentdžonsas "IceCaps", vēsta AHL vienība.

"Jets" treniņnometnē piedalījās vairāki kluba redzeslokā esošie jaunie spēlētāji, bet 18.septembrī Vinipegas komanda pilnā sasta'vā sāks gatavoties jaunajai NHL sezonai. Freibergam neizdevās iekļūt galvenās komandas treniņnometnē, un viņš sezonai turpinās gatavoties ar "IceCaps" komandu.

Jau vēstīts, ka augusta sākumā Freibergs noslēdza līgumu ar "IceCaps" komandu, bet līgumā iekļauts punkts, ka viņš var tikt nosūtīts uz "Jets" sistēmā esošo Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandu Ontario "Reign".

Kā zināms, pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā.

Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju, tomēr tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!