Foto: F64
Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, kurš aizvadītajā mēnesī veiksmīgi sevi pierādīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" jauno talantu nometnē, parakstījis ar vienību līgumu, kas ļaus nākotnē cīnīties Amerikas Hokeja līgā (AHL), vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kā zināms, pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju, tomēr tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Aizvadītajā mēnesī aizsargs lieliski sevi pierādīja "Jets" jauno talantu nometnē, regulāri izpelnoties uzslavas no treneriem, kā arī hokeja speciālistiem, kas ļāvis hokejistam nopelnīt līgumu AHL. Pagaidām gan nav zināms, kurā līgā spēlētājs uzsāks jauno sezonu.

Kā atzinis pats hokejists, AHL līgumā ir noteikts punkts, kas paredz iespēju spēlētājam tikt nosūtītam uz Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL). Savukārt koledžas līgās Freibergs vairs nedrīkstēs spēlēt, ja hokejistam tiks piespriesta diskvalifikācija.

Freibergs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta komandas Boulinggrīnas "Falcons" rindās pavadīja pēdējos divus gadus, bet aizvadītajā sezonā 37 maču laikā guva trīs vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Pērn 23 gadus vecais latvietis piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā, kā arī šī gada februārī sacenšoties olimpiskajās spēlēs Sočos.

Kā zināms, pavasarī divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēma Latvijas izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!