Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas ''Flyers'', kuru pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, uz Tampabejas "Lightning" aizmainījusi vienu no tās vadošajiem uzbrucējiem Simonu Ganjē, pretī saņemot drafta izvēles tiesības ceturtajā kārtā nākamsezon un aizsargu Metu Vokeru.

30 gadus vecais Ganjē nākamajā sezonā saņems 5,25 miljonus ASV dolāru (2,8 miljonus latu).

"Esam ieguvuši ļoti gudru, ar labu ātrumu apveltītu un talantīgu spēlētāju, kas spēlēs kopā ar mūsu vadošajiem uzbrucējiem," paziņoja Tampas vienības jaunais ģenerālmenedžeris un leģendārais hokejists Stīvs Aizermens.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka Ganjē nāksies atstāt "Flyers", jo jūlijā komandai pievienojās krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, noslēdzot vienvirziena līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā nopelnīs divus miljonus dolāru.

Ganjē kopš 1999.gada spēlējis tikai "Flyers" sastāvā un 664 mačos guvis 259 vārtus un izdarījis 265 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, "Flyers" vienība aizvadītajā sezonā negaidīti iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" hokejistiem.

Savukārt "Lightning" komanda, kas 2004.gadā izcīnīja Stenlija kausu, šogad jau trešo sezonu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Jau ziņots, ka "Lightning" joprojām nav noslēdzis jaunu līgumu ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!