Foto: F64

Latvijas līdzjutēju aktivitāte Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles balsojumā latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam tajā nodrošinājusi līderpozīciju, kas izraisījis pamatīgu izbrīnu Ziemeļamerikā.

1.decembrī Girgensons saglabājis līderpozīciju Zvaigžņu spēles balsojumā, aiz sevis atstājot tādus slavenus spēlētājus kā Pernelu Karlu Subanu, Sidniju Krosbiju, Patriku Keinu un Keriju Praisu.

Girgensons pirms spēlēm ar Monreālas "Canadiens" portālam "buffalonews.com " skaidroja, ka Latvijas līdzjutēji ir kā traki pēc hokeja. "Esmu dzirdējis par šo balsošanu. Esmu to redzējis, taču man ar to nav nekāda sakara. Pats nebalsoju. Tie ir hokeja fani no Latvijas. Manās mājās ir traki hokeja līdzjutēji," skaidroja Girgensons.

Bufalo medijs uzskata, ka Girgensons ar savu sniegumu vēl nav nopelnījis vietu Zvaigžņu spēlē, tomēr "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans, kurš iepriekš vadīja Latvijas valstsvienību, norādīja, ka uzbrucējs pēc kāda laika būs tik pat liela hokeja ikona kā Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš.

Nolans stāstīja, ka Girgensons ir ļoti nobriedis, neraugoties uz to, ka viņam ir 20 gadi. "Cilvēki Latvijā atbalsta savus sportistus, īpaši hokejistus. To viņi darīja ar Irbi un Ozoliņu. Girgensons ir nākamā paaudze. Es nebrīnīšos, ja cilvēki no Latvijas turpinās par viņu balsot. Drīz arī Ziemeļamerikā par viņu balsos," sacīja Nolans.

Arī citi Ziemeļamerikas mediji ir pārsteigti par balsojuma rezultātiem. "CBS Sports" uzsver, ka Girgensona statistika nav no labākajām NHL, taču viņš šajā līgā aizvada otro sezonu un spēlē vājā komandā. "Girgensonam laukumā tiek doti dažādi smagi uzdevumi. Viņš 60 procentus sava spēles laika pavada aizsardzības zonā," raksta šis medijs.

"Girgensons nepieņem zaudējumus. "Sabres" komanda aizvadītajās spēlēs atrod veidus kā uzvarēt, un tieši Girgensons spēlē ļoti svarīgu lomu šajos panākumos," turpināja "CBS Sports".

Bufalo "Sabres" hokejisti aizvadītajās sešās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras, kas Austrumu konferencē ļāva pakāpties no pēdējās uz 14.pozīciju.

Vēl vairāki mediji, iedziļinoties Girgensona panākumos balsojumā, uzsver, ka viņa pluss ir lielā atbalsta grupa. Atkārtoti tiek uzsvērts, ka viņš vēl nav Zvaigžņu spēles līmeņa spēlētājs, taču balsojuma noteikumi ir tādi, kas ļauj viņam cerēt uz dalību šajā mačā ar citiem līgas labākajiem spēlētājiem.

Iespējams, ka Girgensona statistikā iespaidīgākais rādītājs ir viņa lietderības koeficents "+6", jo "Sabres" komandas gūto un ielaisto vārtu attiecība ir "-33". 24 spēlēs Girgensons guvis septiņus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

Balsojums notiks līdz 1.janvārim. Dienas laikā no vienas IP adreses var balsot desmit reizes, taču pirms tam ir jāpiereģistrējas NHL mājaslapā. Zvaigžņu spēle notiks 25.janvārī Kolumbusā. Balsojums risinās šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!