Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bezcerīgu neveiksmi Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 1:7 (0:2, 1:4, 0:1) kapitulēja Dalasas "Stars".

Viesi iemeta pirmos trīs vārtus. 29.minūtē "Sabres" komandai vienus vārtus atguva Sems Reinhārts, tomēr jau pēc 38 sekundēm "Stars" atjaunoja trīs vārtu pārsvaru un līdz dueļa beigām panāca graujošu pārsvaru.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās zviedrs Matīass Jānmarks, bet trīs rezultativitātes punktus no piespēlēm savāca viņa tautietis Jons Klingbergs.

"Sabres" cieta septīto zaudējumu šī gada astoņās spēlēs.

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienīgajā iemetienā un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šī gada astoņās spēlēs latvieša lietderības koeficients bijis -7.

Girgensons šosezon 41 spēlē guvis trīs vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -7.

Bufalo klubs ar 31 punktu 46 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Stars" komanda ar 58 punktiem 48 cīņās ir piektā Rietumos. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 29 punktiem.

Nākamajā nedēļā "Sabres" komanda aizvadīs trīs izbraukuma spēles, pirmajā no šiem mačiem pirmdien spēkojoties ar Kalgari "Flames".

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!