Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" sestdien regulārā čempionāta spēlē viesos ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Monreālas "Canadiens".

"Sabres" cieta trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, kamēr "Canadiens" izcīnīja ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos.

Mača rezultātu sešas sekundes pirms pirmā perioda beigām atklāja "Sabres" kanādiešu uzbrucējs Raiens O'Reilijs, kurš vairākumā tika pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos. Trešās trešdaļas otrajā minūtē "Canadiens" uzbrucējs Endrū Šo pielaboja komandas biedra metienu no zilās līnijas un panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājuma ceturtajā minūtē Monreālas komandas uzbrucējs Makss Pačioretī pēc nonākšanas vienatnē pret "Sabres" vārtsargu nodrošināja uzvaru mājiniekiem.

"Tā ir neveiksme, jo uzskatu, ka puiši ļoti labi nospēlēja. Mums bija daudz iespēju, lai varētu panākt 2:0," pēc mača teica "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs.

Girgensons šajā spēlē uz ledus bija desmit minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, izpildīja trīs spēka paņēmienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu hokejists, kopš 26.oktobrī atgriezās ierindā pēc traumas sadziedēšanas, septiņos mačos pēc kārtas palicis bez rezultativitātes punktiem.

Šosezon Girgensons 14 mačos ticis pie vārtu guvuma, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bufalo vienība ar 13 punktiem 17 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 15.vietu Austrumu konferencē, bet "Canadiens" ar 17 punktiem 18 mačos atrodama 12.pozīcijā.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs otrdien, kad viesosies pie iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvējas Pitsburgas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!