Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sestdien izpildīja četrus spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos pagarinājumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) otro reizi trīs dienu laikā zaudēja Bostonas "Bruins" hokejistiem.

Girgensons spēlēja 16 minūtes un 25 sekundes, reizi meta pa vārtiem, uzvarēja vienu no diviem iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Pamatlaikā rezultātu pirmajā periodā atklāja "Bruins" pēc precīzā Luī Ēriksona metiena, bet otrajā trešdaļā Sems Reinherts atjaunoja neizšķirtu.

Izšķirošais brīdis spēlē bija pagarinājuma trešajā minūtē, kad "Sabres" somu aizsargs Rasmuss Ristolainens neatļauti turēja "Bruins" uzbrucējs Bredu Maršānu, nopelnot soda metienu. Maršāns, kurš ar 24 gūtiem vārtiem ir šīs sezonas "Bruins" labākais snaiperis, "bullīti" bez problēmām realizēja, gūstot savus devītos vārtus pēdējās deviņās spēlēs un nodrošinot Bostonas komandai otro uzvaru pēc kārtas.

Pēc spēles vairāki "Sabres" hokejisti pauda neapmierinātību ar tiesneša lēmumu, uzskatot, ka Ristolainens savu pretinieku apturējis noteikumu robežās un soda metiens nebija jāpiešķir.

"Sabres" nespēja revanšēties par abu komandu iepriekšējā cīņā ceturtdien piedzīvoto neveiksmi, kad Bufalo komanda savās mājās Bostonai zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar 2:3.

Girgensons šosezon 45 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles, kā arī izpelnījies negatīvu lietderības koeficientu -3.

Bufalo "Sabres" šosezon 53 spēlēs izcīnījusi 48 punktus un ieņem pirmspēdējo - septīto - vietu Atlantijas divīzijā, par punktu apsteidzot Toronto "Maple Leafs". Savukārt Austrumu konferencē "Sabres" ieņem 14.pozīciju, esot priekšā ne tikai Toronto komandai, bet arī Kolumbusas "Blue Jackets" hokejistiem.

Savukārt "Bruins" sakrājusi 62 punktus 52 spēlēs un ir piektā spēcīgākā komanda Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!