Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Latvijas hokejists Zemgus Girgensons, parakstījusi līgumu ar somu vārtsargu Uko Peku Lūkonenu, kā arī maiņas darījumā ieguvusi kanādiešu spēlētāju Brendonu Hikeju.

Kā vēsta "Sabres", klubs veicis maiņas darījumu ar citu NHL komandu Arizonas "Coyotes". Tā ietvaros "Coyotes" iegūs pārsvarā Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošo Hadsonu Fašingu, bet Bufalo klubam pievienosies Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) komandas Bostonas "Terriers" spēlētājs Brendons Hikejs.

Pašlaik 22 gadus vecais kanādiešu aizsargs aizvadītajā sezonā bija "Terriers" kapteinis, 35 mačos gūstot sešus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles. Tāpat 2016.gadā viņš pārstāvēja Kanādas U-20 izlasi pasaules junioru čempionātā.

Hikeju cita NHL komanda Kalgarī "Flames" izraudzījās 2014.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 64.numuru.

Tāpat šīs maiņas ietvaros "Sabres" ieguvusi pieredzējušo ASV spēlētāju Maiku Sislo. 30 gadus vecais hokejists savas karjeras laikā pārsvarā spēlējis AHL komandās, bet pagājušajā sezonā Tūsonas "Roadrunners" rindās 68 mačos guva 23 vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles.

Girgensona pārstāvētā Bufalo komanda parakstījusi līgumu ar somu vārtsargu Lūkonenu. Vienošanās panākta uz trīs gadiem.

Pašlaik 19 gadus vecais Lūkonens līdz šim spēlējis Somijas U-16, U-17, U-18 un U-20 izlasēs, kā pirms tam bija Somijas augstākās līgas Hāmēnlinnas HPK komandas īpašumā. Viņš piedalījās arī aizvadītajā U-20 pasaules čempionātā.

Bufalo Lūkonu izraudzījās 2017.gada NHL drafta otrajā kārtā ar 54.kārtas numuru.

Nākamo sezonu gan Lūkonens pavadīs īrē HPK vienībā.

"Sabres" aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda un šogad tā uzvarēja drafta loterijā, līdz ar to vasarā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā varēs izraudzīties ar pirmo numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!