Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulāro sezonu ar neveiksmi ceturtdien, 8. oktobrī, sāka latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Otavas "Senators".

Girgensons laukumā bija minūtes un nepiedalījās "Sabres" vienīgo vārtu gūšanā, tādējādi netiekot pie rezultativitātes punktiem. Viņa kontā divi spēka paņēmieni, divi metieni pa vārtiem, bet Girgensona lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

"Sabres" labā vienīgos vārtus guva šī gada drafta otrais numurs Džeks Eihels. "Senators" rindās ar diviem vārtiem izcēlās Kails Tariss, bet vienus guva Kērtiss Lazārs, ripu raidot jau tukšos "Sabres" vārtos mača izskaņā.

Neilgi pēc Eihela vārtiem, kad "Sabres" samazināja rezultāta starpību līdz 1:2, Bufalo komanda vēlreiz pārspēja pretinieku vārtsargu (izcēlās Evanders Keins). Tomēr "Senators" pieprasīja visas uzbrukuma video atkārtojuma izpēti, un tiesneši konstatēja, ka, ieejot pretinieku zonā, aizmugurē bijis Girgensons, tādējādi vārtu guvumu neskaitīja.

"Strīdīgs, bet pareizs lēmums. Tas ir kaut kas jauns, bet varu derēt, ka citreiz lēmums būtu savādāks," pēc spēles teica Girgensons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!