Foto: F64

Latvijas izlases aizsarga Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pirmajā 2015.gada spēlē piedzīvojusi zaudējumu, Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ar 0:2 piekāpjoties Floridas "Panthers" vienībai.

Girgensons laukumā pavadīja 17 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Bufalo komandai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts "Panthers" vārtsargs Roberts Luongo, kurš atvairīja visus 30 "Sabres" spēlētāju metienus pa saviem vārtiem. Luongo šī bija 68. "sausā" spēle viņa NHL karjerā. Vārtus Floridas komandas labā guva Breds Bojss un Niks Bjugstāds.

"Sabres" galvenais treneris Teds Nolans pēc mača uzteica savas vienības vārtsargu Mihalu Neivirtu. "Viņš mūs vairākas reizes pamatīgi izglāba," saka treneris. "Rezultāts jau pirmajā periodā varēja būt 0:3 vai pat 0:4, bet viņš savu mūri turēja drošībā. Es nevaru sūdzēties par mūsu vārtsargu."

"Mēs neizdarām pietiekami daudz metienu pa vārtiem," turpina Nolans. "Spēlējot pret augstas klases vārtsargiem, ir jāizdara metieni no jebkuras situācijas, bet mēs to neizdarījām. Otrajā un trešajā periodā bija mēģinājumi, taču mēs jau pirmajā visu bijām pazaudējuši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!