Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā kārtējo zaudējumu svētdien piedzīvoja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 4:6 (3:0, 0:3, 1:3) piekāpās Detroitas "Red Wings".

Teda Nolana un Artūra Irbes trenētie "Sabres" hokejisti pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 3:0, taču ievērojamo pārsvaru nespēja nosargāt. "Sabres" tā bija jau 11.neveiksme pēc kārtas. Tāpat "Sabres" jau vairāk nekā mēnesi nespēj uzvarēt nevienu spēli pamatlaikā. Pēdējo reizi pamatlaikā Bufalo komanda uzvarēja 11.decembrī.

Girgensons laukumā bija 21:07 minūtes, pie rezultativitātes punktiem netika, metienus pa vārtiem neizdarīja, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 12 no 16 iemetieniem, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-2".

Par spēles galveno varoni kļuva zviedru veterāns Henrīks Zetebergs, kurš guva trīs vārtus (visus trešajā periodā) un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. "Red Wings" labā vēl vārtus guva Gustavs Nīkvists, Drū Millers un Tomašs Tatars. "Sabres" rindās divus vārtus guva Tailers Eniss, bet pa vieniem Drū Stefords un Kriss Stjuarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!