Foto: Reuters/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien guva savu desmito rezultativitātes punktu sezonā, tomēr viņa pārstāvētā komanda Bufalo "Sabres" Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) piekāpās Tampabejas "Lightning".

Girgensons spēlē izcēlās ar savu piekto rezultatīvo piespēli sezonā, spēles trešajā minūtē palīdzot Metam Moulsonam gūt pirmos vārtus spēlē. Visā mačā latviešu uzbrucējs nospēlēja 14 minūtes un 47 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja piecos no 11 iemetieniem. Lai gan "Sabres" zaudēja, Girgensonam spēlē bija pozitīvs lietderības koeficients "+1".

Trīs minūtes pēc Moulsona gūtajiem "Sabres" pirmajiem vārtiem Ondžejs Palats panāca izlīdzinājumu, bet otrajā periodā Palats un Ņikita Kučerovs panāca 3:1, kas bija izšķirošs pārsvars "Lightning" panākumam. Pēdējās trešdaļas vidū Evanders Keins samazināja rezultāta starpību un saasināja cīņu. "Sabres" spēles izskaņā nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, bet 18 sekundes pirms cīņas beigām Antons Stralmans raidīja ripu tukšos vārtos, pieliekot punktu "Lightning" uzvarai.

Nedēļas sākumā "Lightning" no Amerikas hokeja līgas (AHL) izsauca latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski. Latvijas hokeja līdzjutējiem tas deva cerību, ka "Sabres" un "Lightning" spēlē varētu būt latviešu duelis, tomēr Tampas komanda jau dažas stundas vēlāk Gudļevski nosūtīja atpakaļ uz AHL, paziņojot, ka pēc savainojuma izārstēšanas atlabis ir pamatvārtsargs Bens Bišops.

Tieši Bišops šajā spēlē ieņēma "Lightning" vārtu vīra vietu, bet iepriekšējos mačus neveiksmīgi aizvadījušais Andrejs Vasiļevskis palika rezervē. Bišops spēlē atvairīja 24 "Sabres" metienus, bet Tampas komanda pa Bufalo vārtiem raidīja 28 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!