Foto: F64

Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons balsojumā par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvu savas pozīcijas pašā galvgalī nostiprinājis, tuvāko sekotāju pašlaik apsteidzot par vairāk nekā 500 000 balsu, liecina otrdien publicētie rezultāti.

Rezultātu apkopošanas brīdī Girgensons bija saņēmis 1 089 865 balsis, kas dod pārliecinošu līderpozīciju starp visiem līgas spēlētājiem. Pirms nedēļas viņš ar 803 805 balsīm savu tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā 428 000 balsu.

Starp uzbrucējiem otrais ar 586 310 balsīm ir Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks", bet ar 573 198 balsīm trešais ir viņa komandas biedrs Džonatans Tēvzs. Pitsburgas "Penguins" komandas superzvaigzne Sidnijs Krosbijs ar 485 908 balsīm pašlaik ir vien ceturtais.

Starp aizsargiem labākie ir "Blackhawks" pārstāvis Dankans Kīts (567 184) un Monreālas "Canadiens" spēlētājs Pernels Karls Sabens (460 966), savukārt vārtsargu konkurencē līderis ir "Blackhakws" spēlējošais Korijs Krofords (501 259).

Kā informē līga, vairāk nekā 80% balsu par labu Girgensonam nāk no Latvijas. Kopumā balsojumā līdz šim atdotas vairāk kā 20 miljoni balsu no 196 valstīm.

Līdzjutēju balsošana ilgs līdz 1.janvārim, bet, apkopojot fanu balsis, tiks izraudzīts viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji, kamēr pārējos Visu zvaigžņu spēles dalībniekus izraudzīsies līga.

No vienas IP adreses dienā drīkst nobalsot desmit reizes.

Girgensons šobrīd aizvada savu otro sezonu NHL, kur 31 mačā guvis deviņus vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles, kas dod otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot Taileram Enisam.

Visu zvaigžņu spēle nākamā gada 25.janvārī norisināsies Kolumbusā. Šis paraugmačs nav norisinājies jau divus gadus, jo pirms diviem gadiem to atcēla lokauta dēļ, bet šogad tas nenotika Soču olimpisko spēļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!