Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā novembri ar uzvaru otrdien noslēdza Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas gūtajiem vārtiem bagātā cīņā ar 5:4 (3:1, 1:2, 1:1) pieveica Otavas "Senators".

Līdzīgi kā iepriekšējā mačā, Girgensons atkal spēlēja ceturtajā maiņā, laukumā aizvadot vien 7:23 minūtes. Latviešu uzbrucējs pie rezultativitātes punktiem netika, izdarīja divus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmo maču sezonā pēc savainojuma gūšanas "Sabres" rindās aizvadīja 2015. gada NHL drafta otrais numurs Džeks Eihels, kurš uzreiz izcēlās ar gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. "Sabres" šī bija tikai otrā spēle novembrī, kad komanda spēja gūt vairāk par diviem vārtiem, bet šī uzvara pārtrauca "Senators" četru uzvaru sēriju.

Tieši pēc Eihela piespēles cīņas septītajā minūtē Kails Okpozo guva pirmos vārtus spēlē, bet pēc trīs minūtēm Eihels panāca 2:0. Pēc brīža Maiks Hofmans rezultāta starpību samazināja, bet pēc 31 sekundes Raians O'Railijs atjaunoja "Sabres" divu vārtu pārsvaru.

Otrajā periodā Marks Stouns vēlreiz samazināja rezultāta starpību, tad Sems Reinharts panāca 4:2 "Sabres" labā, bet otrās trešdaļas izskaņā Hofmans guva savus otros vārtus mačā, samazinot vēlreiz rezultāta starpību līdz minimumam. Nepilnas trīsarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Sabres" panāca 5:3 pēc O'Railija gūtajiem vārtiem vairākumā, bet spēles priekšpēdējā minūtē cīņu saasināja Hofmans, kurš guva savus trešos vārtus mačā un pirmo reizi NHL karjerā sasniedza "hat trick". Tas gan "Senators" nelīdzēja, jo atlikušajā pusotrā minūtē "Sabres" nosargāja uzvaru pamatlaikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!