Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izcēlās ar rezultatīvu piespēli pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes mačā pirmdien, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) savā laukumā pieveikt Minesotas "Wild".

Girgensons izdarīja rezultatīvu piespēli spēles 42. minūtē, palīdzot Metam Moulsonam panākt neizšķirtu 2:2, bet dažas minūtes vēlāk uzvaras vārtus mājinieku labā guva šī gada NHL drafta otrais numurs Džeks Eihels, kurš tika nosaukts par šīs spēles pirmo zvaigzni.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 30 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietojot divus spēka paņēmienus. Tāpat latvieša rēķinā neitrāls lietderības koeficients, kā arī viens uzvarēts iemetiens no trim.

Pēc pamatlaika šajā duelī eksperimentālā kārtā tika izspēlēts arī papildlaiks, kurā pārāka bija "Wild".

Nākamo pārbaudes maču "Sabres" aizvadīs trešdien, kad savā laukumā spēkosies ar Otavas "Senators".

Tikmēr kļuvis zināms, ka Sanhosē "Sharks" vienība pirmdien uz savu fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanhosē "Barracuda" nosūtījusi Latvijas uzbrucēju Ņikitu Jevpalovu. Līdz ar to "Sharks" treniņnometnes sastāvā nu palicis 41 hokejists.

Arī "Sharks" pirmdien aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, kad izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Vankūveras "Canucks", kuras sastāvā nebija pieteikts latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Jaunā NHL sezona sāksies 7. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!