Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" ar 4:2 viesos pieveikt Monreālas "Canadiens".

Latviešu uzbrucējam tas bija 11. rezultativitātes punkts šajā sezonā - viņa kontā ir pieci vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Pirmā perioda sestajā minūtē Girgensons teicami nospēlēja uzbrukuma zonā pie apmales, atņēma pretiniekam ripu un atdeva piespēli uz vārtu priekšu, kur ar plaukstas metienu vārtus guva Markuss Folinjo.

Visā mačā Girgensons nospēlēja 16:12 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, četriez pielietoja spēka paņēmienu, trīs rezies bloķēja pretinieku metienus, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Folinjo gūtie vārti bija vienīgie pirmajā trešdaļā, bet otrajā periodā "Canadiens" izvirzījās vadībā pēc Deila Veisa un Aleksandra Gaļčeņuka gūtajiem vārtiem. Pēdējās trešdaļas vidū Džeimijs Makgins un Johans Larsons atguva "Sabres" vadību, bet mača izskaņā Braians Džionta ripu raidīja tukšos vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!