Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izcēlies ar rezultatīvu piespēli Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā ar 3:4 piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai.

Girgensons šai spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes un 38 astoņas sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu. Viņa lietderības koeficients šai mačā bija neitrāls.

Vārtu gūšanā Girgensons asistēja sezonas debitantam Džekam Eikelam, kurš otrā perioda beigās izlīdzināja rezultātu, panākot 2:2. Otrās trešdaļas vidū "Sabres" bija nonākuši iedzinējos, zaudējot ar 0:2, bet līdz perioda beigām rezultātu izlīdzināja. Arī pirmos vārtus "Sabres" labā guva Džeks Eikels, izmantojot skaitlisko pārsvaru.

Trešās trešdaļas sākumā "Red Wings" ar Henrika Ceterberga palīdzību vēlreiz izvirzījās vadībā ar 3:2, bet "Sabres" vēlreiz panāca izlīdzinājumu - trešos vārtus Bufalo labā guva Sems Reinharts, realizējot skaitlisko vairākumu. Uzvaras vārtus "Red Wings" guva nepilnas trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām, kad precīzs metiens izdevās detroitiešu uzbrucējam Tomasam Tataram.

Ar šo uzvaru "Red Wings" pārtrauca triju zaudējumu sēriju, bet "Sabres" šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas un piektais pēdējās sešās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!