Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien izcēlās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 6:4 (3:2, 1:1, 2:1) pārspēja Otavas "Senators".

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās pirmā puslaika otrajā pusē, kad latvietis ar metienu no vārtu priekšas panāca 3:2.

Tāpat uzbrucējs nopelnīja arī rezultatīvu piespēli, kad 11 sekundes pirms pamatlaika beigām Girgensons asistēja Jūhana Lāšona vārtu guvumā, kurš ripu jau raidīja tukšos "Senators" komandas vārtos, panākot 6:4.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, nopelnot vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Tāpat latvieša rēķinā trīs metieni, viens spēka paņēmiens, viena pārtvērta piespēle, divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficents +2.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning", kas izbraukumā ar 3:6 (0:0, 2:3, 1:3) piekāpās Dalasas "Stars".

Gudļevskis šajā mačā atradās rezervē, bet viņa komandas biedrs Rejs Emerijs atvairīja 20 no 26 "Stars" spēlētāju mestajām ripām.

Tāpat zaudējumu sestdien pedzīvoja arī latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Kalgari "Flames".

Ķēniņš šajā mačā bija ārpus pieteikuma.

Pirmdien "Canucks" tiksies ar Arizonas "Coyotes", bet "Sabres" spēkosies ar Toronto "Maple Leafs". Savukārt otrdien "Lightning" būs mačs pret Pitsburgas "Penguine, kamēr "Canucks" aizvadīs cīņu ar Sanhosē "Sharks".

Jaunā NHL sezona sāksies 7.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!