Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlās latvietis Zemgus Girgensons, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai ar rezultātu 4:2 pārspēt Floridas "Panthers".

Spēles 15. minūtē vārtu priekšā ripa no Girgensona nūjas atlēca pie Zaka Bogosjana, kurš raidīja ripu vārtos, panākot rezultātu 2:0. Girgensons ar rezultativitātes punktiem nebija izcēlies 14 spēlēs pēc kārtas, bet šajā sezonā viņa kontā kopumā seši vārti un deviņas piespēles 69 spēlēs.

Tāpat otrās trešdaļas izskaņā netika ieskaitīts Girgensona "gols", jo ripu vārtos viņš iedabūja ar slidu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un četras sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" labā vārtus guva arī Raiens O'Reilijs, Braiens Džionta un Markuss Folinjo. Džiontam šī bija 1000. spēle NHL, un viņš pirms mača tika sumināts. Savukārt "Panthers" labā vārtus guva Džonatans Maršelo un Džonatans Huberdo.

"Sabres" ar 76 punktiem 76 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē, vēl saglabājot teorētiskas iespējas iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!