Foto: LETA

Tik pieredzējis un titulēts treneris kā Bobs Hārtlijs noteikti palīdzēs Latvijas hokeja izlasei progresēt un sasniegt vēl labākus rezultātus, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Hārtlijs par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts pērn decembra nogalē, bet aizvadītajā nedēļā viņš aizvadīja pirmos treniņus ar valstsvienības kandidātiem. Vienošanās ar Hārtliju ir noslēgta līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Domāju, ka Hārtlijs Latvijas izlasi padarīs tikai spēcīgāku un palīdzēs progresēt arī turpmāk," Girgensona teiktais citēts NHL interneta mājas lapā.

"Es zinu, ko Bobs Hārtlijs ir sasniedzis trenera karjerā, tāpēc man nav nekādu šaubu, ka viņš ir lielisks speciālists. Ar Hārtliju jau esmu runājies par telefonu un apspriedis ar izlasi saistītas nianses. Bija patīkami ar viņu iepazīties, lai gan pagaidām tas notika tikai ar telefonsarunas starpniecību, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad varēsim tikties klātienē," norādījis uzbrucējs.

Tāpat Girgensons intervijā uzsvēris, ka hokejs Latvijā vienmēr bijis starp vadošajiem sporta veidiem, kuram allaž tikusi liela uzmanība. "Daudzi līdzjutēji Latvijā no hokeja jūk vai prātā," piebilda spēlētājs.

Savukārt komentējot "Sabres" sniegumu šajā sezonā, latvietis atzina, ka komandai pietrūkst stabilitātes. "Mums bijuši gan ļoti labi, gan ne pārāk labi posmi. Stabilitāte ir ļoti svarīgs faktors jebkurai komandai. Šobrīd sākas sezonas izšķirošais posms, tāpēc pēdējais laiks labot situāciju un sākt jaunu uzvaru sēriju," bilda Girgensons, kurš pēdējās trijās "Sabres" spēlēs traumas dēļ nav devies laukumā.

Kopumā Girgensons savu šīs sezonas sniegumu uzskata par apmierinošu. "Man tiek dota iespēja, lai sevi kā nākas parādītu," atzina hokejists.

Jau vēstīts, Girgensons ķermeņa vidusdaļas savainojuma dēļ izlaidīs arī "Sabres" otrdienas spēli viesos pret Otavas "Senators", līdz ar to viņš nebūs piedalījies jau četros pēdējos Bufalo kluba mačos.

Kā pēc pirmdien aizvadītā "Sabres" treniņa paziņoja komandas galvenais treneris Dens Bailsma, Girgensonam trešdien tiks veiktas atkārtotas veselības pārbaudes, pēc kurām būs lielāka skaidrība, kad viņš varētu atsākt treniņus un atgriezties sastāvā.

Šonedēļ "Sabres" vienība aizvadīs arī trīs mājas spēļu sēriju, ceturtdien uzņemot Kolorādo "Avalanche", sestdien spēlējot ar Sentluisas "Blues", bet svētdien ar Čikāgas "Blackhawks".

Girgensons šajā sezonā, aizvadot 52 mačus, izcēlies ar sešiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -2.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" vienība ar 56 punktiem 56 spēlēs ieņem 14.pozīciju, apsteidzot Karolīnas "Hurricanes" un Detroitas "Red Wings", bet Atlantijas divīzijā tā ir septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!