Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izlaidīs vēl vismaz divas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" spēles, jo nedosies tai līdzi gaidāmajā izbraukuma sērijā.

Girgensons šonedēļ nav trenējies un otrdien neizgāja laukumā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 1:3 piekāpās Dalasas "Stars".

Arī trešdien Girgensons uz ledus nav atgriezies, bet komandas galvenais treneris Dens Bailsma pavēstījis, ka latvietis nedosies izbraukuma sērijā. Tās ietvaros "Sabres" ceturtdien sacentīsies ar Sentluisas "Blues", bet sestdien vēlreiz tiksies ar "Stars".

Kā zināms, pagājušās sestdienas mačā pret Sanhosē "Sharks" vienību brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, "Sharks" uzbrucējs Tomijs Vingelss notrieca latvieti, kā dēļ Girgensonam bija jādodas uz ģērbtuvēm. Vingelss par pārkāpumu gan nesaņēma sodu, turklāt noraidījumu par rupjību saņēma "Sabres" spēlētājs Karlo Kolaiakovo, kurš aizstāvēja Girgensonu.

Latviešu uzbrucējs vēlāk gan atgriezās uz ledus, tomēr, viņam atrodoties laukumā, "Sabres" pagarinājumā ielaida vārtus un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, tādējādi pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Iepriekš vienība pavēstīja, ka Girgensons vēl nav pilnībā atguvies no šī incidenta.

Latvijas uzbrucējs šosezon 17 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies neitrālu lietderības koeficientu.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" ar 17 punktiem 18 cīņās ieņem septīto pozīciju. Savukārt Austrumu konferencē Bufalo klubam 12.vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!