Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ir nedaudz aprunājies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" jauno ģenerālmenedžeri Džeisonu Boterilu, bet latvietis gaida, kad izdosies parunāties plašāk.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" komanda pēc sezonas no amata atbrīvoja galveno treneri Denu Bailsmu un ģenerālmenedžeri Timu Mareju. Pēc nepilnu mēnesi ilgas meklēšanas pirms nedēļas "Sabres" komandai pievienojās kādreizējais tās spēlētājs Boterils, kurš iepriekš ilgstoši strādāja Pitsburgas "Penguins" sistēmā.

Girgensonam pēc nesen aizvadītās sezonas noslēdzās pērn rudenī parakstītais viena gada līgums ar "Sabres" komandu, taču viņš saglabās ierobežoti brīvā aģenta statusu, tāpēc Bufalo vienība uzbrucējam varēs izteikt kvalifikācijas līguma piedāvājumu.

"Izskatās, ka šovasar trenēšos Bostonā," uzbrucējs komentēja savu tuvāko nākotni, atzīstot, ka uzreiz pēc pasaules čempionāta klubs vēl nav prioritāte, tāpēc par nākotni ar "Sabres" nekas nav zināms. "Jaunais ģenerālmenedžeris man uzrakstīja īsziņu. Nedaudz aprunājāmies. Gaidu, kad vēl varēsim parunāt."

Vienīgais Latvijas pārstāvis NHL atzina, ka Latvijas izlase šogad bija pelnījusi sasniegt pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

"Bijām pelnījuši uzvarēt Vāciju, tomēr nesanāca. Tas bija ņemams pretinieks un vajadzēja uzvarēt. Ceturtdaļfināls bija rokas stiepiena attālumā," teica Girgensons. "Mums nav par ko kaunēties, bet būšana tik tuvu ceturtdaļfinālam paliks atmiņā. Paliks atmiņā, ka zaudējām vāciešiem tieši viņu laukumā."

Girgensons arī uzslavēja valstsvienības galveno treneri. "Bobs Hārtlijs ir ļoti labs treneris. Paņēma sastāvā pareizos spēlētājus, bija ideāls kolektīvs, visi spēlēja viens par otru, turklāt viņš lika čaļiem strādāt uz pilnu atdevi."

Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!