Foto: F64

Latvijas jaunais hokeja talants Zemgus Girgensons ļoti labprāt būtu palīdzējis Latvijas U-20 valstsvienībai pašlaik notiekošajā augstākās divīzijas pasaules čempionātā, tomēr klubs izvēlējies viņu nepalaist, uzbrucēju citē portāls "buffalonews.com".

Kā ziņots, šovasar Girgensons kļuva par visaugstāk izvēlēto latvieti Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, kad viņš nokļuva Bufalo "Sabres" vienībā. Šo sezonu Girgensons aizvada Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Ročestras "Americans".

Tomēr "Sabres" sistēma izvēlējās potenciālo Latvijas valstsvienības līderi nepalaist uz pasaules čempionātu, kas pašlaik risinās Krievijas pilsētā Ufā.

"Tā bija komandas izvēle un es to nevarēju iespaidot," Ziemeļamerikas medijiem izteicies Girgensons, atzīstot, ka labprāt būtu palīdzējis valstsvienībai. "Tomēr nedrīkstu būt vīlies, jo es šeit spēlēju."

Kā ziņots, šīs sezonas 25 AHL regulārā čempionāta spēlēs Girgensons guvis divus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -4.

"Izmantoju katru iespēju, lai kļūtu labāks. Domāju, ka pēdējā laikā man tas ir izdevies tiešām veiksmīgi," izteicās uzbrucējs.

Girgensons pasaules čempionātā U-20 vecuma grupā varēs spēlēt arī nākamajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!