Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā trešo uzvaru pēc kārtas ceturtdien izcīnīja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) izbraukumā pārspēja Floridas "Panthers" komandu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16:26 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, veica piecus spēka paņēmienus, nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kā arī uzvarēja 43 procentos iemetienu.

Latvietim spēles otrajā periodā bija ļoti laba vārtu gūšanas iespēja, kad viņš saņēma ripu no aizvārtes un nokļuva labā metiena pozīcijā, tomēr viņš nespēja trāpīt. Šajā sezonā Girgensons 16 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis vienu piespēli.

"Sabres" komanda vadībā šajā mačā izvirzījās pirmā perioda pēdējā minūtē, precīzi metot Braienam Džiontam. Otrajā trešdaļā Tailera Enisa vārtu guvums netika ieskaitīts un drīz pēc tam Džonatans Huberdo izlīdzināja rezultātu. Arī otrā trešdaļa noslēdzās ar "Sabres" vārtiem, precīzi metot Kodijam Fransonam, bet trešajā trešdaļā Sems Reinhards panāca jau 3:1 Bufalo komandas labā. Vinsents Tročeks četras minūtes pirms mača beigām vienus vārtus atguva, tomēr "Panthers" atspēlēties nespēja.

"Sabres" ar 16 punktiem 16 spēlēs NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ir desmitajā vietā.

Girgensona neizmantotā iespēja no 3:25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!