Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram ir ievērojama Nacionālās Hokeja līgas (NHL) pieredze, gatavojas savai pirmajai spēlei savās mājās, "Arēnā Rīga", un gaida šo notikumu ar lielu nepacietību.

"Protams, ka mājas tribīnes palīdzēs! Latvijā nekad īsti neesmu spēlējis, tā būs pirmā reize, tā kā tiešām nevaru sagaidīt!" pēc pirmā izlases treniņa žurnālistiem atzina Girgensons. "Prieks būt izlasē - noteikti labākais sastāvs, kādā esmu spēlējis un "Arēnā Rīga" emocijas būs augstas. Nevaru sagaidīt pirmo spēli!"

Lai arī šobrīd Girgensons ir bez līguma un pagaidām nav zināms, vai un kā turpināsies viņa sadarbība ar Bufalo "Sabres", hokejists neuzskata, ka šis stāvoklis jebkā ietekmēs viņa sniegumu, jo turnīram Zemgus ir nopietni gatavojies: "Kopš jūnija visu vasaru esmu trenējies. Strādāju atbilstoši savai programmai, esam čaļi, kas kopā trenējamies, viss ir kārtībā."

Uz portāla "Delfi" jautājumu, kādi secinājumi izdarīti pēc šāgada pasaules čempionāta, Girgensons teica, ka esot jāspēlē "ātrāk" un "agresīvāk". "Jāspēlē labāk, ātrāk, visai komandai vajag ātrāk iet uz priekšu, nav ko domāt, vajag mest pa vārtiem un spēlēt agresīvāk!" saka uzbrucējs, norādot, ka pretinieku NHL spēlētāji neesot problēma. "Mums pietiek hokejistu, kas tādā pat līmenī, nedomāju, ka būs liela atšķirība uz tā rēķina, ka viņiem ir NHL spēlētāji. Mums ir tikpat labi spēlētāji. Būs grūti, bet es domāju, ka esam gatavi."

Tāpat hokejists neuzskata, ka medijos plaši izskanējusī negaidītā izlases galvenā trenera maiņa kaut ko iespaidos komandā. "Nedomāju, ka spēlētājiem tas kaut ko maina," saka Girgensons."Protams, ka ir nedaudz savādāk, bet hokejā tā notiek un kā spēlētāji pret to attieksies, atkarīgs no mums pašiem. Trīs spēles - fiksi uzzīmē shēmas un cik mēs paši varēsim atdot, tas arī būs vissvarīgākais. Katram trenerim ir atšķirīga pieeja, bet mēs visi esam profesionāli spēlētāji un es nedomāju, ka kādam būs problēma pielāgoties jaunajam stilam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!