Foto: AP/Scanpix

Pašlaik visiem ir nepierasts jaunais Nacionālās hokeja līgas (NHL) pagarinājuma izspēles formāts, kurā spēlētāji cīnās trīs pret trim, un visi tikai tagad apgūst šo formātu, uzskata Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

"Domāju, ka patlaban neviens vēl īsti nezina, kā šajā situācijā labāk spēlēt," portālā "buffalonews.com" citēts Girgensons. "Galvenais ir nezaudēt ripu, atgūt to no pretiniekiem, veikt nomaiņas, kad komanda kontrolē ripu. Ja pretinieki pieļauj kļūdu, mums tas ir jāizmanto, pretējā gadījumā uzbrukums būs uz mūsu vārtiem. Mums vēl pie tā ir jāstrādā. Tikai tagad to mēģinām."

Kā zināms, "Sabres" trešdien izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas NHL regulārā čempionāta mačos, savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 pieveicot Toronto "Maple Leafs". Pirmo reizi šajā sezonā Bufalo vienība izspēlēja arī jaunā veidola pagarinājumu.

"Mums ir jākļūst labākiem šajā elementā. Tas bija daudz kontrolētāk un lēnāk. Divreiz kā mums, tā arī viņiem bija viena spēlētāja pārsvars pretinieku zonā, bet tā bija kontrolēta spēle. Viņiem bija pietiekami daudz laika uzbrukuma zonā. Šajā situācijā jāmeklē pretinieka kļūdas, lai aizbēgtu un iegūtu viena spēlētāja pārsvaru uzbrukuma zonā," saka "Sabres" galvenais treneris Dens Bilsma.

Ar četriem punktiem sešos mačos "Sabres" komanda pašlaik atrodas septītajā vietā Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, kā arī ir 14. pozīcijā starp 16 Austrumu konferences vienībām.

Kā zināms, pēdējos divus gadus "Sabres" komanda bijusi vājākā līgā. Šosezon pie "Sabres" stūres vairs nav Latvijā pazīstamais kanādiešu speciālists Teds Nolans un vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Viņu vietā klubs piesaistījis jaunu galveno treneri Denu Bailsmu un viņa palīgus pieredzējušo Teriju Mareju, kurš kā galvenais treneris NHL aizvadījis 15 sezonas, Deivu Bāru un Denu Lambertu, kurš pagājušajā sezonā kā Kelounas "Rockets" vienības galvenais treneris kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu.

Iepriekšējā sezona Girgensonam kājas savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, kas viņam liedza pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā. Tiesa, savā otrajā NHL sezonā latvietis 61 mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas pagaidām ir viņa labākais rādītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!