Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" piektdien nosūtījis latviešu jauno uzbrucēju Zemgu Girgensonu uz vienības fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ročestras "Americans", apstiprinājis klubs.

Uz fārmklubu bez Girgensona nosūtīti vēl 19 vienības spēlētāji.

Kā ziņots, noslēdzot dalību Sabres" attīstības treniņnometnē, 18 gadus vecais Girgensons 13.jūlijā nolēma noslēgt līgumu ar vienību uz trijām sezonām.

Tas nozīmē, ka Girgensons gaidāmajā sezonā nedosies uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet gan cīnīsies par vietu "Sabres" komandā, cenšoties sevi apliecināt AHL līmenī.

Girgensons atzinis, ka viņš jau šosezon vēlas aizvadīt vismaz desmit spēles NHL.

Kā ziņots, Jāņu laikā "Sabres" komanda Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14.numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam līgumu. Girgensons kļuvis par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Līdz šim visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda.

Tāpat šī gada drafta otrajā kārtā ar 52.numuru Pitsburgas "Penguins" komanda izvēlējās Teodoru Bļugeru, kurš tagad ir trešais visu laiku visaugstāk draftētais latviešu hokejists.

Pēdējā reize, kad viena NHL drafta laikā tika izvēlēti divi Latvijas hokejisti, bija 2006.gadā, kad pie klubiem tika Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

Aizvadītajā sezonā Girgensons spēlēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas "Fighting Saints". Pagājušās sezonas regulārajā čempionātā Girgensons 49 spēlēs guva 24 vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko hokejistu.

Iepriekš 18 gadus vecais Girgensons pagājušā gada augustā Toronto piedalījās NHL attīstības nometnē, kurā tika uzaicināti gandrīz visi hokejisti, kuriem tika prognozētas augstas vietas šī gada NHL draftā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā "Sabres" regulārā čempionāta Austrumu konferencē ieņēma devīto vietu, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Kā zināms, sestdienas pusnaktī beigsies pašreizējais NHL kolektīvais līgums, kas nozīmē, ka līga izsludinās lokautu, pārtraucot tās darbību ceturto reizi kopš 1992.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!