Foto: AFP/Scanpix

Savus pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā otrdien guva latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kur palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:0, 1:3, 1:0) pagarinājumā uzvarēt Filadelfijas "Flyers".

Girgensons vārtus guva mača pagarinājumā, kad viņš sagaidīja ļoti labu komandas biedra piespēli un izgāja viens pret vienu ar "Flyers" vārtsargu Stīvu Meisonu, raidot ripu viņa sargātajos vārtos un atnesot savai komandai uzvaru. Tas latvietim bija pirmais rezultativitātes punkts sezonā

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17:22 minūtes, kuru laikā viņš izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, uzvarēja 33 procentos iemetienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu.

"Sabres" komandā vārtus guva arī Tailers Eniss, Džeimijs Makgins un Džeiks Makkeibs. Savukārt "Flyers" rindās divas reizes precīzi meta Brejdens Šens, bet Kriss Vandevelde guva vienus vārtus.

"Sabres" komandai šī bija trešā uzvara šajā sezonā, un tā Austrumu konferencē ir 14.vietā ar sešiem punktiem.

Citā mačā latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis palika Tambejas "Lightning" komandas rezervē, bet viņa komanda ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Šajā mačā Bens Bišops sargāja "Lightning" vārtus un atvairīja 22 no 23 pretinieku metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!