Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sestdien asistēja komandas biedra vārtu guvumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Bufalo "Sabres" vienībai tikt pie uzvaras.

"Sabres" mača sākumā nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, tomēr atspēlējās un ar 3:2 (1:2, 0:0, 2:0) savā laukumā pārspēja Vinipegas "Jets".

Spēles rezultātu piektajā minūtē atklāja "Jets" dāņu uzbrucējs Nikolajs Ēlers, bet pusminūti vēlāk Endrū Kops jau panāca 2:0. Tiesa, pirmais periods vēl nebija vidū, kad Hadsons Fešings vienus vārtus atguva.

Otrajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, bet trešā perioda sākumā pēc iemetiena Girgensons pats izcīnīja ripu un raidīja to uz vārtiem. Latvieša mestā ripa atsitās pret vārtu pārliktni un nokrita priekšā tieši Semam Reinhārtam, kurš izlīdzināja spēles rezultātu.

Dažas minūtes vēlāk "Sabres" izdevās viduszonā atbruņot "Jets" komandu, un Džeks Aikels devās reidā uz viesu vārtiem, ar precīzi metienu izvirzot vadībā Bufalo klubu. Atlikušajā laikā Vinipegas hokejisti nespēja atspēlēties, un uzvaru ar 3:2 svinēja "Sabres".

Girgensons šajā mačā laukumā bija tieši 15 minūtes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa "Jets" vārtiem, veica sešus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Girgensons šosezon 64 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

"Sabres" joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā 12 aizvadītos mačos ir izcīnītas sešas uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 75 spēlēs izcīnītiem 72 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14. pozīcijā. Tikmēr "Jets" ar 68 punktiem ir pēdējā Centrālajā divīzijā, bet Rietumu konferencē tā ieņem 12.vietu.

Ļoti pārliecinoša visas līgas līdere ar 111 punktiem 73 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals". Stenlija kausa izcīņā vietu nodrošinājušas "Capitals", Sentluisas "Blues", Dalasas "Stars", Losandželosas "Kings" un Anaheimas "Ducks" komandas.

Zīmīgi, ka neviena no septiņām Kanādas komandām patlaban neatrodas izslēgšanas spēļu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!