Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, otrdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) savā laukumā pārspējot Sanhosē "Sharks".

Pirmo reizi šajā sezonā "Sabres" komanda izcīnījusi uzvaru divās spēlēs pēc kārtas. Pēc aizvadītā mača komanda ar piecām uzvarām un 12 punktiem ir pēdējā vietā Austrumu konferencē.

Girgensons uz ledus pavadīja 17:44 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, veica viena spēka paņēmienu, uzvarēja 30 procentos iemetienu, 1:35 minūtes pavadīja vairākumā, bet 3:18 minūtes mazākumā. Spēli latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu "+1".

Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Braiens Džionta, bet reizi precīzs bija Braiens Flins un Nikolā Deslorjē.

Tikmēr "Sabres" vārtsargs šajā cīņā Maikls Neuvirts guva savainojumu, tāpēc pirmajā periodā vārtos viņa vietu ieņēma Jonass Enrots. Lai Bufalo komandai būtu vārtsargs, ko laist laukumā gadījumā, ja arī ar Enrotu kaut kas notiktu, spēlei saģērbās neviens cits kā "Sabres" vārtsargu treneris Artūrs Irbe.


Irbe savu pēdējo profesionālo cīņu aizvadīja 2007.gada, bet pēdējo reizi NHL laukumos viņš spēlēja 2004.gadā. Leģendārais latviešu vārtsargs stāstīja, ka Teds Nolans lūdzis viņu saģērbties spēlei, nevis šajā pozīcijā ielicis kādu no laukuma spēlētājiem.

"Teds teica: "Arčīj, kāpēc gan tu nevarētu būt mūsu rezerves vārtsargs katram gadījumam?" Es teicu: "Ted, es neesmu vilcis formu septiņus gadus." Viņš atbildēja: "Tam nav nozīmes. Tagad atkal būsi," sarunu ar Nolanu atstāstīja Irbe.

Irbe uzreiz parakstīja pārbaudes laika līgumu, uzvilka Enrota rezerves kājsargus, izmantoja "Sabres" bijušā vārtsarga Raiena Millera ķērājcimdu un atsitējcimdu, kā arī ieguva ķiveri.

"Tā nebija ērta forma, pie tādas nebiju pieradis. Tomēr es to uzvilku, tas prasīja laiku. Ilgāk nekā parasti, jo ir pagājuši septiņi gadi. No trešā perioda es biju gatavs katram gadījumam. Sajūtas bija jautras," stāstīja Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!