Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Floridas "Panthers", kas tika pie savas desmitās uzvaras pēc kārtas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13:53 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Tāpat latvietim arī negatīvs lietderības koeficents -1. Jau vēstīts, ka Girgensons šosezon 36 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis piecas piespēles.

Mača pirmajā periodā Jaromirs Jāgrs izvirzīja vadībā "Panthers" hokejistus, bet otrajā periodā Raiens O'Reilijs vairākumā rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā "Panthers" spēja gūt četrus bezatbildes vārtus, precīzi metot Derekam Makkensijam, Korbanam Naitam, Jonatanam Huberdo un Brendonam Pirri.

"Panthers" hokejistiem desmit uzvaras pēc kārtas ir jauns kluba rekords. Tāpat tā izcīnījusi 16 uzvaras aizvadītajās 19 spēlēs. Savukārt "Sabres" piedzīvojusi jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 34 punktiem 40 spēlēs ir 15. vietā, bet "Panthers" ar 52 punktiem ir otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!