Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā kārtējo zaudējumu otrdien piedzīvoja Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) piekāpās Detroitas "Red Wings".

Pirms mača Bufalo arēnā godināja leģendāro čehu vārtsargu Dominiku Hašeku, un "Sabres" iemūžināja viņa 39. numuru. Hašeks bija viens no "Sabres" līderiem deviņas sezonas, pirms 2001.gadā pārgāja tieši uz Detroitas "Red Wings". "Sabres" rindās čehu hokeja leģenda sešas reizes saņēma NHL sezonas labākā vārtsarga balvu un divas reizes NHL vērtīgākā spēlētāja balvu.

Tomēr patīkamo atmosfēru vērst sev par labu "Sabres" nespēja, piedzīvojot kārtējo neveiksmi. Teda Nolana un Artūra Irbes trenētajai komandai tā bija jau astotā neveiksme pēc kārtas, kā arī 15. spēle bez uzvaras pamatlaikā. Pēdējo reizi pamatlaikā Bufalo komanda uzvarēja 11.decembrī.


Girgensons mačā nospēlēja 21:55 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, trīs reizes bloķēja pretinieku metienus, trīs reizes veica spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 20 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Uzvarētājiem vārtus mačā guva Darens Helms, kurš pirmajā periodā izcēlās mazākumā, kā arī Gustavs Hīkvists (vairākumā) un Tomašs Tatars. "Sabres" sastāvā vienīgos vārtus guva Maiks Vēbers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!