Foto: F64

Latvijas hokeja līdzjutējiem tomēr izdevies Zemgu Girgensonu iebalsot Nacionālās Hokeja līgas (NHL) "All-Stars" izlasē, kurā viņš dosies laukumā pirmajā maiņā kopā ar pieciem Čikāgas "Blackhawks" pārstāvjiem, vēsta NHL mājas lapa.

Neskatoties uz to, ka balsošanas beigās Girgensona iespaidīgais pārsvars bija samazinājies, 20 gadus vecais latviešu uzbrucējs "All-Stars" balsojumā saņēma vislielāko balsu skaitu - 1 574 896. NHL norāda, ka tas noticis, pateicoties divām ļoti aktīvām fanu grupām - Bufalo "Sabres" un Girgensona dzimtās Latvijas līdzjutējiem. Statistika rāda, ka no 35 miljoniem balsu gandrīz 27% bija no ārzemēm, kas ir par 7000% vairāk nekā 2012. gadā.

"Tas ir pārsteidzoši un jautri vienlaikus," aģentūrai AP izteicies latviešu hokejists. "Tas viss uzradās no nekurienes. Zinu, ka mājās mani pazīst, taču es nedomāju, ka tas nonāks tik tālu!"

Balsojumā, kas noslēdzās 1.janvārī, noskaidrots, ka Girgensona maiņas partneri "All-Stars" spēlē būs Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēji Patriks Keins (1 232 201 balsis) un Džonatans Tēvzs (1 217 210 balsis) un tā paša kluba aizsargi Dankans Kīts (1 198 172 balsis) un Brents Sībrūks (1 016 992 balsis). Vārtsargs - "Blackhawks" vārtu vīrs Korijs Kraufords (1 099 504 balsis). Pārējo Zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvu noteiks NHL un tas tiks izziņots 10.janvārī.

26 gadus vecajam Keinam šī būs ceturtā NHL Zvaigžņu spēle, Tēvzam un Kītam - trešā, bet Sībrūkam un Kraufordam - pirmā.

Šosezon NHL "All-Stars" spēle notiks 25. janvārī Kolambusā un pēc divu gadu pārtraukuma, jo 2013./2014. gada sezonā tā nenotika Soču olimpisko spēļu dēļ, bet vēl pirms gada - lokauta dēļ.

Iepriekšējo reiz Latvijas hokejists NHL "All-Stars" spēlē piedalījās 2003. gadā, kad šo godu izpelnījās aizsargs Sandis Ozoliņš. Viņš NHL Zvaigžņu spēlē piedalījies kopumā septiņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!