Foto: EPA/LETA

Leģendārais kanādiešu hokejists un visu laiku rezultatīvākais Nacionālās Hokeja izlases (NHL) spēlētājs Veins Greckis ir kļuvis par NHL simtgades jubilejas oficiālo sūtni, vēsta līgas mājas lapa.

"Manā dzīvē viss noticis tikai pateicoties NHL un šis būs lielisks gads," saka Greckis. "Tās būs svinības ne tikai klubiem, bet katram spēlētājam. Esmu ļoti pagodināts, ka man ļauts piedalīties simtgades jubilejā. Tas man ir liels gods."

Pasaulē prestižākās hokeja līgas gadsimta jubilejas svinības sāksies 2017. gada 1. janvārī ar "Simtgades klasikas" spēli zem klajas debess, kurā piedalīsies Detroitas "Red Wings" un Toronto "Maple Leafs".

Jubilejas svinības plānotas visa gada garumā: janvāra beigās tiks nosaukti 100 labākie spēlētāji NHL vēsturē, bet martā Kalifornijas pilsētā Pasadenā Rožu parādes laikā būs īpaša NHL platforma, notiks arī tradicionālā "Winter Classic" spēle ar Sentluisas "Blues" un Čikāgas "Blackhawks" dalību.

No 15. līdz 18. martam tiks atzīmēta Stenlija kausa 125. jubileja, bet septembrī NHL izsludinās 100 labākos momentus no līgas vēstures, bet svētku kulminācija tiks svinēta Monreālā 26. novembrī, atzīmējot NHL izveidošanas simtgadi, un Otavā 19. decembrī, atzīmējot NHL pirmo spēļu simtgadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!