Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas vārtsarga pārstāvētais Sirakjūsas "Crunch" klubs dramatiskā cīņā izcīnīja uzvaru izšķirošajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) Austrumu konferences pusfināla spēlē, iekļūstot Kaldera kausa izcīņas pusfinālā.

Austrumu konferences pusfināla sērijas pēdējā, septītajā spēlē līdz otrās trešdaļas vidum vadībā ar 3:1 bija izvirzījušies Totonto "Marlies", taču mača turpinājumā vārtus guva tikai "Crunch" hokejisti un uzvarēja ar 6:3.

Gudļevskis arī šo maču skatījās no komandas soliņa, vārtos bija viņa pārinieks Maiks Makkena, kurš atvairīja 14 no 17 metieniem.

Vārtus "Crunch" komandas labā guva Gabriels Dumons, mets Taormina, Adams Erne, Mejū Peka, Korijs Konahers un Jani Gurdē.

"Crunch" šajā sērijā bija izvirzījušies vadībā ar 2-0, tad "Marlies" rezultātu izlīdzināja. Sērijas piektajā mačā atkal uzvarēja Sirakjūsas komanda, sestajā - "Marlies".

Šī bija tikai piektā reize Kaldera kausa izcīņas vēsturē, kad kāda no komandām uzvarēja visās septiņās spēlēs savā laukumā.

Austrumu konferences finālā un Kaldera kausa izcīņas pusfinalā Sirakjūsas klubs tiksies ar Providensas "Bruins", kas savā pusfināla sērijā ar 4-3 uzvarēja Hēršijas "Bears".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!