Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim trešdien noslēdzās sezona Amerikas hokeja līgā, jo no cīņas par Kaldera kausu izstājās Sirakūzu "Crunch" komanda. Tomēr viņa "mātes komanda" Tampabejas "Lightning" Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārvarēja Stenlija kausa pirmo kārtu un turpina cīņu par trofeju.

Līdz ar to, kamēr Stenlija kausā turpina spēlēt "Lightning", pagaidām nav skaidrība, vai Gudļevskis varēs doties palīgā Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā Prāgā.

AHL Kaldera kausa pirmās kārtas trešajā spēlē "Crunch" ar 2:5 piekāpās "Wilkes-Barre/Scranton Penguins", piedzīvojot zaudējumu sērijā ar 0-3. Līdzīgi kā pirmās divas spēles, arī šī nebija tā veiksmīgākā Gudļevskim. Latviešu vārtsargs atvairīja tikai 19 no 23 metieniem.

Tikmēr ļoti veiksmīgu spēli "Lightning" rindās aizvadīja Bens Bišops, kurš palīdzēja Tampabejas vienībai Stenlija kausa pirmās kārtas sērijas izšķirošajā, septītajā mačā ar 2:0 uzvarēt Detroitas "Red Wings", Bišops atvairīja 31 metienu, bet "Lightning" pēc trīs gadu pārtraukuma spēlēs Stenlija kausa otrajā kārtā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!