Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Tampabejas "Lightning", kurā ir arī latvietis Kristers Gudļevskis, otrdien noslēgusi līgumu ar vēl vienu vārtsargu Alenu Jorku.

Viņš gan plānots kā vienības piektais vārtsargs, kurš spēlēs kādā no "Lightning" fārmklubiem - Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakjūsas "Crunch" vai Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades".

Jorku 2007.gadā ar kopējo 158.numuru jauno spēlētāju draftā izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets", un līdz šim viņš NHL aizvadījis 11 spēles 2011./12.gada sezonā.

Paredzams, ka nākamajā sezonā "Lightning" komandas pamatvārtsargi būs Bens Bišops un Jevgēņijs Nabokovs, bet viņiem uz papēžiem mīs Gudļevskis un Ziemeļamerikā pirmoreiz spēlējošais talantīgais krievs Andrejs Vasiļevskis. Savukārt aiz viņu mugurām sekos Jorks.

Tāpat "Lightning" paziņojusi par 26 gadus vecā kanādiešu aizsarga Meta Korentes piesaistīšanu, ar kuru noslēgts divvirzienu viena gada līgums.

Korente, kuru 2005.gada NHL draftā ar augsto 30.numuru izraudzīja Ņūdžersijas "Devils", iepriekšējā sezonā spēlēja AHL komandā Šarlotes "Checkers", 72 mačos tiekot pie diviem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīva lietderības koeficienta +9, turklāt nopelnīja 136 soda minūtes.

Korente savas NHL karjeras laikā aizvadījis 36 spēles (visas "Devils" rindās), kuru laikā vārtus nav guvis, taču veicis sešas rezultatīvas piespēles. Lielākoties viņš spēlējis AHL.

Kā zināms, Gudļevskis "Lightning" paspārnē nonāca pērn, kad klubs viņu izvēlējās NHL draftā ar kopējo 124.numuru. Pērn viņš arī piedalījās attīstības nometnē, bet pēcāk sāka karjeru Ziemeļamerikā.

Gudļevskis iepriekšējo sezonu sāka "Everblades" sastāvā, bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā.

Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!