Foto: LETA

Latvijas olimpiskās izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis tuvākajā laikā atkal varētu tikt izsaukts no Amerikas hokeja līgas (AHL) vienības Sirakjūsas "Crunch" uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning".

Ceturtdien "Lightning" vienība savā laukumā ar 1:4 piekāpās Toronto "Maple Leafs" hokejistiem. Šajā mačā kārtējo savainojumu guva "Lightning" pamatvārtsargs Bens Bišops, kurš nospēlēja vien pirmos divus periodus, trešajā vietu dodot Sedrikam Dežardenam.

Vietējie mediji vēsta, ka Bišopa savainojums nav nopietns, tomēr pašlaik nav zināms, vai viņš varēs doties laukumā sestdien paredzētajā pēdējā mačā pirms Soču olimpisko spēļu pārtraukuma savā laukumā pret Detroitas "Red Wings".

Kluba vadības pārstāvji vietējiem medijiem izteikušies, ka ticama ir papildu vārtsarga izsaukšana no AHL, lai šajā situācijā pilnībā nodrošinātos. Izsaucamais vārtsargs tādā gadījumā būs Gudļevskis, kura pārstāvētājai komandai gan piektdien paredzēta AHL turnīra cīņa.

Vēl piektdienas rītā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs aģentūrai LETA Sočos atklāja, ka, visticamāk, Gudļevski tuvākajā laikā izsauks uz "Lightning", lai viņš uz Sočiem varētu lidot ar līgas organizēto čārterreisu.

Pirmdien gaidāms, ka izlasei Sočos no Ziemeļamerikas pievienosies Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons, kā arī valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Gudļevskis jau pagājušajā nedēļā uz neilgu laiku tika izsaukts uz "Lightning" komandu, kam bija savainoti abi vārtsargi. Jau dienu vēlāk latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Lightning" fārmklubu, jo savainojumu izārstēja Bišops. Pēc tam bija plānota Gudļevska pievienošanās Latvijas izlases treniņiem Rīgā, tomēr tā neīstenojās, jo joprojām savainots ir "Lightning" otrais vārtsargs zviedrs Andešs Linbēks. Līdz ar to latvietis līdz Soču olimpisko spēļu pārtraukumam kalpo kā nodrošinājums gadījumā, ja vēl kāds vārtsargs no Tampabejas vienības gūst traumu.

Iepriekšējo reizi nelielu traumu Bišops guva janvāra sākumā. Toreiz "Lightning" no sava fārmkluba "Crunch" izsauca Dežardenu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā.

Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis caurmērā ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90% pretinieku metienu, tiekot pie 11 panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz "Lightning" komandu bija izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!