Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien aizvadīja neveiksmīgu maču Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārajā čempionātā, ielaižot savos vārtos četras ripas un tiekot nomainīts.

Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda savā laukumā ar 4:6 (2:0, 1:1, 1:5) piekāpās Hartfordas "Wolf Pack" hokejistiem.

Latvietis šajā mačā atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem, bet uzreiz trīs ripas viņš ielaida trešajā trešdaļā, pēcāk tiekot nomainīts pret Alenu Jorku.

Dueļa laikā "Crunch" bija vadībā ar 3:1 un 4:2, taču iegūto pārsvaru nenosargāja.

Šosezon latvietis piedalījies 42 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 24 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90,5% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt devis latvietim.

"Crunch" komanda ar 89 punktiem 69 mačos ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju, turklāt jau garantējusi dalību izslēgšanas turnīrā. Līdz regulārās sezonas beigām "Crunch" komandai vēl atlikuši septiņi mači.

Tikmēr teicamu cīņu Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionātā aizvadījis latviešu aizsargs Ričards Birziņš, kurš ar trim rezultatīvām piespēlēm kaldināja viņa pārstāvētās Talsas "Oilers" komandas uzvaru, savā laukumā ar 6:4 (4:0, 0:3, 2:1) pārspējot Misūri "Mavericks".

Birziņš rezultatīvu piespēli veica "Oilers" vienības pirmo, ceturto un sesto vārtu guvumā. Latvietis šo cīņu noslēdza arī ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šīs sezonas 44 spēlēs Birziņš guvis vienus vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles, izpelnoties arī pozitīvu lietderības koeficientu +12.

Ar rezultatīvu piespēli jau trešajā ECHL mačā pēc kārtas izcēlies latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, kas gan nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Ontario "Reign" izglābties no zaudējuma - savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:1, 2:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā nācās piekāpties Beikersfīlas "Condors".

Freibergs rezultatīvu piespēli veica "Reign" vienības otro vārtu guvumā, bet cīņas laikā viņš izcēlās arī ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Freibergs ECHL čempionātā 50 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, otrdien Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) Freibergam oficiāli piesprieda divu gadu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu, tomēr tā nav spēkā Ziemeļamerikas hokejā.

Tikmēr pie uzvaras tikusi uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolrado "Eagles" komanda, kas izbraukumā ar 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) pārspēja Aidaho "Steelheads".

Pavlovs šajā duelī nopelnīja divas soda minūtes, izpildīja divus metienus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Reign" komanda ar 90 punktiem 68 cīņās atrodama trešajā pozīcijā, bet tai ar 88 punktiem 69 cīņās seko "Eagles". Šīs abas vienības jau garantējušas dalību izslēgšanas turnīrā.

Savukārt par izslēgšanas spēlēm turpina cīnīties "Oilers" komanda, kas ar 75 punktiem 68 spēlēs ierindojas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!