Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejistu Kristera Gudļevska un Teodora Bļugera pārstāvētie klubi piektdien zaudēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Gudļevskis atvairīja 27 no 32 pretinieku metieniem, taču Bridžportas "Sound Tigers" viesos ar rezultātu 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) piekāpās Springfīldas "Thunderbirds" komandai, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Trešā perioda ceturtajā minūtē "Sound Tigers" nokļuva iedzinējos ar 1:4, taču tad viesiem divus vārtus guva Raiens Burks. Izglābties Bridžportas komanda gan nespēja, jo divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām savus otros vārtus mačā guva arī "Thunderbirds" uzbrucējs Entonijs Greko.

Gudļevskis iepriekšējos divos mačos bija izcīnījis uzvaras, piedevām 125 minūšu laikā ielaidis tikai vienus vārtus, taču šoreiz latvietis kapitulēja piecas reizes. Viņš šosezon 20 mačos izcīnījis sešas uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,72 ripas un atvairot 89,5% metienu.

Tikmēr citā mačā Bļugers un Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar rezultātu 2:5 (2:2, 0:1, 0:2) zaudēja Leihaiveli "Phantoms" komandai, piedzīvojot trešo neveiksmi pēdējos četros mačos.

Bļugers ar rezultativitāti neizcēlās, pa vārtiem nemeta, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Šosezon viņš 41 mačā atzīmējies ar 12 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības rādītāju +10.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 54 punktiem 41 spēlē ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 48 punktiem ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 33 punktiem 41 cīņā pārliecinoši ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā Rūdolfs Balcers un Sanhosē "Barracuda" ar 41 punktu 39 mačos ir pirmspēdējie astoņu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!