Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis nekad nav slēpis, ka viņš ir nedaudz māņticīgs, un viņam jauns rituāls izveidojies arī Ziemeļamerikā.

Gudļevskim Ziemeļamerikā ir divas vārtsarga ķiveres – viena balta, kuru viņš izmanto tikai treniņos, bet otra ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" simboliku. Baltā ķivere latviešu vārtsargam der kā uzlieta, bet nokrāsotā viņam īsti neder un iekš tās ir grūtības elpot. Tomēr tajā viņš aizvadījis četras spēles – vienu NHL pārbaudes spēli, divas ECHL spēles un vienu AHL maču – un visās viņš izcīnījis uzvaras.

Pats Gudļevskis Sirakjūzas pilsētas medijiem jokojot teica, ka, iespējams, problēmas ar elpošanu veiksmīgajā ķiverē esot tāpēc, ka viņš nav pietiekami labā sportiskajā formā.

Lai arī Gudļevskis teicami debitēja Amerikas hokeja līgā (AHL), izcīnot "sauso" uzvaru, latvietis negrasās gulēt uz lauriem, jo viņš apzinās, ka sevi jāturpina pierādīt.

"Tā bija tikai viena spēle. Man sevi jāpierāda katrā mačā. Man jārāda stabils sniegums," sacīja latvietis, kurš uzsvēra, ka ir priecīgs atrasties Ziemeļamerikā. "No Latvijas šeit nokļūt ir ļoti grūti. Es nedomāju, ka uz Latviju brauc ļoti daudz NHL skautu. Esmu priecīgs būt šeit."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!