Foto: AP/Scanpix

"Sauso" uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izcīnījis latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, palīdzot viņa pārstāvētajai Sirakjūsas "Crunch" vienībai izbraukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveikt Hartfordas "Wolf Pack".

Līdz ar to "Crunch" hokejisti izcīnījuši jau astoņas uzvaras pēc kārtas.

Gudļevskis šajā cīņā atvairīja visus 24 pretinieku metienu, tiekot atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Kā zināms, Gudļevskis pašlaik kļuvis par "Crunch" komandas pamatvārtsargu, jo viņa šīs sezonas konkurents Andrejs Vasiļevskis no Krievijas izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning".

Šosezon Gudļevskis piedalījies 14 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis desmit uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 90,6% pretinieku metienu.

Savukārt ar divām rezultatīvām piespēlēm piektdien izcēlās aizsargs Ralfs Freibergs, kura pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" izbraukumā ar 4:2 (1:2, 2:0, 1:0) pārspēja Hamiltonas "Bulldogs" hokejistus.

Freibergs ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās pirmo divu "IceCaps" vārtu guvumos. Tāpat viņš izpelnījās divas soda minūtes, bet cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Abas rezultatīvās piespēles bija latvieša pirmie rezultativitātes punkti šosezon aizvadītās četrās AHL čempionāta spēlēs.

Freibergs ar "IceCaps" komandu trenējās jau pirms sezonas sākuma, taču tika nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) spēlējošo Otario "Reign" vienību, kurā viņš pagaidām ir aizvadījis 20 spēles, gūdams divus vārtus un veikdams vienu rezultatīvu piespēli, kā arī tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +7. "IceCaps" rindās latvietis debitēja aizvadītajā nedēļas nogalē.

Pie uzvaras izdevies tikt arī latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Jūtikas "Comets", kas savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Teksasas "Stars".

Ķēniņš šajā mačā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 41 punktu 28 spēlēs ir "Comets" komanda, bet "Crunch" ar 39 punktiem 28 mačos saglabājusi Austrumu konferences otro vietu.

Tikmēr "IceCaps" vienība ar 30 punktiem 32 cīņā atrodama Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Savukārt ECHL čempionātā pie uzvaras tikusi Latvijas uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" komanda, kas izbraukumā ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) papildlaikā pieveica "Reign". Tiesa, hokejists mačam pieteikts nebija. Tāpat spēlēm nebija pieteikti aizsargs Ričards Birziņš (Talsas "Oilers") un uzbrucējs Roberts Lipsbergs (Stoktonas "Thunder"), viņu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus.

ECHL kopvērtējumā pašlaik "Eagles" ar 30 punktiem 24 mačos atrodas piektajā vietā, bet "Oilers" ar 29 punktiem atrodas pozīciju zemāk. Savukārt "Thunder" ar 21 punktu 27 spēlēs atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!