Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc neliela savainojuma izārstēšanas atgriezies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" treniņos un ir gatavs pacīnīties par stabilu vietu šajā organizācijā, vēsta izdevums "Tampa Bay Times".

Gudļevskis pagājušajā nedēļā jauno talantu nometnes pēdējā spēlē guva labās rokas traumu, un bija domāts, ka viņam nāksies izlaist "Lightning" treniņnometnes sākumu. Tomēr pirmdien Gudļevskis pievienojās Tampabejas komandai un aizvadīja pilnvērtīgu treniņu.

"Sajūtas ir lieliskas. Jūtos, ka vari gandrīz ar 100% atdevi strādāt," pēc nodarbības teica latviešu vārtsargs.

Gudļevskis pēc savainojuma gūšanas bijis gatavs atgriezties spēlē un turpināt sargāt vārtus, tomēr treneri lēmuši viņu pietaupīt un lieki neriskēt. Tagad Gudļevskis ir gatavs pilnvērtīgiem treniņiem, taču pats vēl nezina, kad piedalīsies "Lightning" pārbaudes spēlēs.

Pirms šīs sezonas Gudļevskim ir radusies laba iespēja iekļūt "Lightning" sastāvā, jo neilgi pirms treniņu sākuma operāciju nācās veikt līdzšinējam komandas otrajam vārtsargam Andrejam Vasiļevskim. Tagad Gudļevskis un veterāns Rejs Emerijs cīnīsies par otrā vārtsarga lomu, jo pamatvārtsargs ir Bens Bišops.

"Es uz nometni skatos tāpat, kā visi pārējie. Cenšos smagi strādāt un izcīnīt vietu šajā organizācijā," piebilda Gudļevskis.

"Lightning" pirmo pārbaudes spēli aizvadīs jau otrdien, 22. septembrī, kad tiksies ar Našvilas "Predators". Kopumā pirms NHL jaunās sezonas Tampabejas komanda aizvadīs septiņas pārbaudes spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!