Foto: F64

Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim konkurējot ar krievu Andreju Vasiļevski par vietu Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Sirakjūsas "Crunch" vārtos, progresēs abi spēlētāji, pārliecināts ir latvietis.

Līdz šim šosezon abi vārtsargi aizvadījuši pa divām spēlēm. Gudļevskis šajos mačos ielaidis vidēji 2,02 ripas un atvairījis 94% metienu, bet Vasiļevskis ielaidis vidēji 2,88 ripas un tvēris 89,3% raidījumu.

"Uzskatu, ka mēs abi viens otru dzenam uz priekšu. Mums abiem šī būs laba sezona," portālā "Syracuse.com" citēts Gudļevskis, uzsverot, ka abi vārtsargi ārpus laukuma ir labi draugi. "Lēmumu par to, kurš dodas laukumā, pieņem treneris, taču spēlēt vajag mums abiem."

Sestdien Gudļevskis AHL regulārā čempionāta spēlē atvairīja 43 metienus, bet "Crunch" vienība savā laukumā ar 4:2 pārspēja Binhemtonas "Senators" komandu.

"Šāda spēle vārtsargam ir daudz vieglāka. Visu laiku esi spēlē. Tieši to - daudzus metienus pa vārtiem - arī vēlies no spēles redzēt," latvieti citē "Auburnpub.com".

"Gudļevskis šajā spēlē bija neticams," izcēla "Crunch" komandas uzbrucējs Maiks Blandens, savukārt vienības galvenais treneris Robs Zetlers ir pārliecināts, ka laukuma spēlētāji jūtas droši neatkarīgi no tā, kurš no abiem vārtsargiem piedalās mačā. "Tas manu darbu padara reizē vieglu un grūtu. Viņi abi ir pelnījuši spēlēt, un abi pagaidām arī turpinās spēlēt. Pagaidām viņiem spēles laiks būs jādala."

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka ECHL komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis "Crunch" rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienus.

Savukārt 20 gadus vecais Vasiļevskis AHL aizvada savu pirmo sezonu. Vārtsargs, kurš 2012.gadā NHL tika draftēts ar kopējo 19.numuru, pagājušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā sezonā aizvadīja 28 mačus, palīdzot Ufas "Salavat Julajev" vienībai izcīnīt 14 panākumus. Vidēji katrā no dueļiem krievs ielaida 2,21 vārtus, kopumā tiekot galā ar 92,3% sāncenšu metienu. Tāpat Vasiļevskis, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem vārtsargiem pasaulē, aizvadīja 18 cīņas Gagarina kausa izcīņā, ielaižot vidēji 1,99 ripas un tverot 93,4% raidījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!