Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis uzskata, ka pašlaik vēl nav gatavs spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) līmenī.

"Es par to nedomāju. Kā vārtsargs nevaru atļauties pārāk daudz domāt. Man jāiet soli pa solim uz priekšu," pašlaik 21 gadu vecā Gudļevska teikto citē laikraksts "Tampa Bay Times". "Vēl neesmu gatavs NHL līmenim. Man sevi ir jāpierāda treniņos, un tad varbūt kaut kad nākotnē nopelnīšu iespēju iziet laukumā. Man joprojām ir grūti noticēt, ka atrodos šīs komandas ģērbtuvē. Iziešana laukumā šosezon nav mans mērķis, tas būtu vien kā papildu bonuss."

Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda ceturtdien savā laukumā ar 4:2 uzvarēja Filadelfijas "Flyers" hokejistus. Mājinieku vārtus visu spēli sargāja zviedrs Andešs Linbēks, atvairot 34 no 36 metieniem un kļūstot par mača pirmo zvaigzni, bet spēlei pieteiktais Gudļevskis maču pavadīja uz komandas rezervistu soliņa.

Tampabejas kluba vadība iepriekš izteikusies, ka Gudļevska došanās laukumā kādā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm ir iespējama. Ja Gudļevskis kādā no NHL mačiem šosezon dosies laukumā, viņš kļūs par pirmo hokejistu vēsturē, kurš vienā sezonā piedalījies gan Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) mačā, gan AHL, NHL un olimpiskajās spēlēs.

"Viņš strādā ļoti smagi un cenšas ar katru dienu kļūt labāks. Viņš neierodas pirmajā komandā ar prasību tikt laukumā, bet gan ar domu kļūt labākam," izteicies "Lightning" vienības galvenais treneris Džons Kūpers. "Gudļevskis ir mūsu nākotnes cerība, tāpēc kaut kad viņš laukumā dosies. Iespējams, ka tas notiks jau kādā no nākamajām divām spēlēm. Tas būtu skaists ieraksts vēsturē."

Regulārās sezonas pēdējās spēles "Lightning" komandai paredzētas piektdien un svētdien attiecīgi pret Kolmbusas "Blue Jackets" savā laukumā un Vašingtonas "Capitals" viesos. Jau tagad zināms, ka Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pirmajā kārtā Tampabejas klubs spēkosies pret Monreālas "Canadiens".

Austrumu konferences kopvērtējumā "Lightning" ar 97 punktiem 80 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!